Vine, vine Ziua Mediului!

Nu mai e mult și vine Ziua Mediului! Pe 5 iunie hai să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară. Planeta ne oferă atâta frumusețe și bunătate, încât e și păcat să nu ne bucurăm. Și cum binele se întoarce mereu, vrem să facem și noi bine, la rândul nostru. Așa că pe 5 iunie ți-am pregatit o surpriză. Fii pe fază și află despre ce e vorba, poate te vei bucura Chiar TU de ea!

Până atunci, hai să vedem ce variante avem să salvăm Planeta de atâta plastic care ne sufocă la propriu.

Din fericire, s-au descoperit deja variante viabile pentru ambalaje și orice e făcut din plastic. Vorbim despre materiale care se obțin din amidon de porumb și uleiuri vegetale, cum ar fi PLA (acidul polilactic) și Mater-Bi, din alge – Notpla, din suc de cactus și ceară vegetala – sucul de nopal. De asemenea, sunt folosite pe post de ambalaje și frunzele de bananier și ciupercile.

Citește mai multe despre fiecare dintre aceste variante pe: https://www.vice.com/ro/article/vb5798/inlocuitori-pentru-plastic (sursa)..

Trimite articolul:

Alte noutăți:

Campanii ChiarEu:

Câștigă un apartament de vis!

Donează acum pentru ca Institutul Cantacuzino să continue să își desfașoare activitatea în cele mai bune condiții. O șansă în plus pentru ei înseamnă o șansă în plus pentru ca tu să câștigi un apartament.

 

Donează și Câștigă

Cauze ChiarEu:

Institutul Cantacuzino

Fii parte dintr-o comunitate de oameni buni, care salvează lumea. Chiar TU poți contribui la o Românie mai sănătoasă. Donează chiar TU pentru ca Institutul să protejeze sănătatea…

Vezi mai mult

Asociația Manieres

Bunele maniere deschid uși pe care toți banii din lume nu le pot cumpăra. Asociatia Manieres are ca scop promovarea bunelor maniere in randul copiilor si tinerilor. Până…

Vezi mai mult

Asociația ELSA

Viitorul acestei țări poate fi ușor ghicit după pregătirea tinerilor săi. ELSA București este o asociație care se ocupă cu dezvoltarea culturală și profesională a tinerilor studenți în…

Vezi mai mult

Vorbește-ne de bine

Oricine poate schimba viața unui om cu un gest simplu. Da, chiar TU sau chiar prietenii tăi. Dă vorba mai departe și dă-le o șansă și altora să afle că binele se răsplătește cu bine.